Produkty pro suché oči léčba (9)

Mijo 1000g

Mijo 1000g

Proso je vyrobeno z prosa. Pomáhá proti okyselování těla, posiluje imunitu a je výživné a snadno stravitelné. Přirozeně neobsahuje lepek. Jeho velkou výhodou je vysoký obsah vitamínů skupiny B, hematopoetického železa a mědi. Je vynikajícím zdrojem vlákniny a draslíku, hořčíku, vápníku a sodíku. Poskytuje tělu snadno stravitelnou bílkovinu a komplexní sacharidy, které jsou základem zdravé stravy. Proso má antivirový a posilující účinek, pomáhá obnovit acidobazickou rovnováhu těla. Skupina B a vitamíny železa mají hematopoetické vlastnosti. Proso pomáhá snižovat zánět v těle, zahřívá, zlepšuje metabolismus, zvyšuje koncentraci a paměť. Vysoký obsah sloučenin vápníku a křemíku posiluje zuby a kosti. - 4% zahrnuje nasycené mastné kyseliny 0,4 g - 2% sacharidů 72,1 g - 28% včetně cukrů 0,8 g - 1% bílkovin 10.
Arborio Rýže 1000g - Vivio

Arborio Rýže 1000g - Vivio

Arborio rýže je italská odrůda rýže, která je hlavní složkou risotta. Itálie je největším evropským producentem rýže. Každoročně se sklízí v množství 1,5 milionu tun, což je však pouze 1 % toho, co farmáři sklízejí v Indii. Výhodou italské rýže pro tento import je skutečnost, že celý proces pěstování, sklizně a zpracování podléhá evropským standardům. U dovážené rýže například nevíme, jaké chemikálie byly použity během jejího pěstování. Nejznámějším italským pokrmem s Arborio rýží je risotto, pokrm charakteristický pro severní Itálii. Arborio rýže může být také součástí sladkých rýžových dezertů, které jsou na bázi mléka nebo rýžového nápoje. Můžete ji také použít s zeleninou. Arborio po uvaření je trochu lepkavá (díky amilopektinu), vlhká, je perfektní pro přípravu pokrmů, dezertů a především je to nejlepší rýže pro risotto.
Sušené Goji bobule 500 g vivio

Sušené Goji bobule 500 g vivio

Goji -bobule jsou někdy označovány jako "červené diamanty" a patří do kategorie "superpotravin". Goji -plody se pěstují a konzumují v Číně již více než 2 000 let. Na jejich počest se koná také festival. Goji Jagi je jedním z největších zdrojů vitamínu C, který podporuje správnou funkci imunitního systému. Vitamín C se také podílí na vstřebávání železa. Plody obsahují také B -vitamíny, které jsou odpovědné za správnou funkci, včetně nervového systému. Kromě vitamínů jsou bobule také zdrojem minerálů, jako jsou: draslík, zinek, vápník, železo a selen. Bobule také poskytují vlákninu, což je nezbytné pro správnou funkci trávicího systému Goji. Polysacharidový komplex s silnými antioxidačními vlastnostmi a odpovědný za správnou střevní mikroflóru. Hodnota 1386KJ/327 kcal - 16% RHP* Tuk 1,2 g - 2% včetně nasycených mastných kyselin 0 g - 0% Sacharidy 64,1 g - 25% včetně cukrů
Černá Rýže 1000g VIVIO - Černá Rýže 1000g VIVIO

Černá Rýže 1000g VIVIO - Černá Rýže 1000g VIVIO

Černá rýže po uvaření nabírá fialový odstín, a proto je také nazývána fialovou. Stejně jako hnědá rýže je neloupaná, a proto je bohatá na vlákninu, vitamíny, zejména vitamín E a minerály: železo, zinek, měď. Černá rýže se vaří déle než jiné rýže, od půl hodiny do hodiny, vždy bude jemně křupavá. Často se používá k přípravě zdravých dezertů, např. rýžového dezertu s kokosovým mlékem. Černá rýže je bohatá na antioxidanty, které bojují proti volným radikálům, a tím nás chrání před záněty a mnoha onemocněními a zpomalují stárnutí buněk. &nbsp;<strong>Složení:</strong> hnědá rýže&nbsp;<strong>Nutriční hodnoty na 100g</strong> Energetická hodnota 1498kJ/354kcal - 18% DDD* Tuky 3,2g - 5% z toho nasycené mastné kyseliny 0,8g - 4% Sacharidy 72g - 28% z toho cukry 0,7g &lt;1% Bílkoviny 7,7g - 15% Vláknina 3,1g Sůl 0,03g &lt;1% *DDD - Referenční hodnota příjmu&nbsp;<strong>Použití</strong> Rýži propláchněte studenou vodou.
Bio pšeničná mouka typ 750 - 1kg

Bio pšeničná mouka typ 750 - 1kg

Mouka pšeničná typu 750 pochází z farem v Bieszczadech, které mají ekologický certifikát. Je to jeden z nejpopulárnějších typů mouky, který se získává z mletého pšeničného zrna. Pšenice, díky obsahu bílkovin (lepku), dodává pečivu elasticitu a zajišťuje, že se méně drobí. &nbsp; <strong> složení: </strong> pšenice &nbsp; <strong> Nutriční hodnota na 100g </strong> Energetická hodnota 1450KJ/342kcal - 17%RHP* tuk 1.8g - 2.6% z toho nasycené mastné kyseliny 0.7g - 3.5% sacharidy 68g - 26% z toho cukry 0.5g - 0.6% vláknina 2.9g - 12g - 24% sůl 0.01g - 0.2% *referenční hodnota potravin &nbsp; <strong> použití </strong> pšeničná mouka typu 750 je ideální na pečení chleba a všech slaných i sladkých pečiv. Ideální na palačinky, vafle nebo jako zahušťovadlo do polévek a omáček. &nbsp; <strong> Poznámky </strong> Skladujte na suchém a chladném místě v těsně uzavřeném obalu.
Černá Rýže 1000g Vivio

Černá Rýže 1000g Vivio

Černá rýže po uvaření získává fialový odstín, proto se jí také říká fialová. Stejně jako hnědá rýže, která se nepodává, je bohatá na vlákninu, vitamíny, zejména vitamín E a minerály: železo, zinek, měď. Černá rýže se vaří déle než ostatní rýže, od půl hodiny do jedné hodiny, a vždy zůstává mírně křupavá. Často se používá k přípravě zdravých dezertů, například rýžového dezertu s kokosovým mlékem. Černá rýže je bohatá na antioxidanty, které bojují proti volným radikálům, čímž nás chrání před zánětlivými stavy a mnoha nemocemi a zpomalují stárnutí buněk. <strong> Nutriční hodnoty na 100 g </strong> energetická hodnota 1498KJ / 354Kcal - 18% DDD * TUKY 3,2 g - 5%, z toho nasycené mastné kyseliny 0,8 g - 4% SACHARIDY 72 g - 28%, z toho cukry 0,7 g < 1% BÍLKOVINY 7,7 g - 15% VLAKNO 3,1 g SÓL 0,03 g < 1% * DDD - Referenční výživová hodnota
Hnědá Rýže 1000g vivio

Hnědá Rýže 1000g vivio

Hnědá rýže je celozrnná obilnina z rostliny Oiza Sativa, ze které pochází oblíbená bílá rýže. Hnědá rýže je očištěna od jedlé slupky, takže zůstávají neporušené obaly, otruby a embryo. Chuť hnědé rýže má jemný oříškový nádech, je o něco tvrdší než bílá, vaří se déle, ale má také mnohem více zdravých vlastností než očištěná bílá rýže. Hnědá rýže obsahuje více vitamínů a minerálů, obsahuje vlákninu bohaté otruby, má nižší glykemický index a pomaleji se zamrazuje. Je tedy ideální pro lidi, kteří se starají o svou postavu. Obsahuje především: fosfor, který je potřebný pro stavbu kostí a zubů, draslík, který je zodpovědný za správnou funkci srdce, hořčík, který nás chrání před stresem, železo, které je nezbytné pro buněčné dýchání, a měď, která se například stará o stav naší pleti a vlasů.
Inulin z čekanky 500G

Inulin z čekanky 500G

Inulin je přírodní vícezrnná látka, kterou člověk nedokáže strávit, a proto funguje jako dietní vláknina. Vyskytuje se v kořenech a hlízách některých rostlin (čikorka, jeruzalémský artyčok, artyčok, lopuch, cibule, česnek, banány). Nejčastěji se získává z čekanky. Inulin se vyznačuje nízkokalorickou a jemnou sladkostí. Protože je 10krát méně sladký než cukr, obvykle se nepoužívá jako náhrada. Inulin se používá jako gel, zahušťuje a stabilizuje látky. Inulin přidaný do potravin snižuje kalorický obsah, potlačuje chuť k jídlu a zvyšuje pocit sytosti. Díky tomu zlepšuje kontrolu nad množstvím konzumovaných potravin. Funguje u lidí s redukčními dietami. Inulin působí jako prebiotikum, stimuluje rozvoj normální střevní bakteriální flóry a tím pozitivně ovlivňuje zdraví.
Cizrnová mouka 1000g

Cizrnová mouka 1000g

Cizrna je cizrna nebo také vlasová cizrna, patří do skupiny luštěnin. Cizrna je vynikajícím zdrojem bílkovin a nezbytných aminokyselin, a proto může nahradit maso. Je zdrojem složených sacharidů a vlákniny. Cizrna dodává tělu různé vitamíny a minerály, včetně významného množství fosforu, vitamínu B9, železa, zinku, hořčíku a draslíku. Obsahuje také nenasycené mastné kyseliny. Cizrna je nízkokalorická a má nízký glykemický index, a vláknina, kterou obsahuje, pomáhá snižovat hladinu triglyceridů a „špatného“ cholesterolu. Cizrna je zvlášť ceněna vegany a lidmi s alergiemi. Cizrnová mouka se vyrábí z luštěnin a je takto charakterizována unikátním obsahem bílkovin, zatímco chuť se podobá chuti umami. Glykemický index této mouky je téměř poloviční ve srovnání s pšeničnou moukou a činí pouze 35.